Onnellisuusopiston Kouluttajat

Annukka Blom
Annukka BlomNaurujoogaohjaaja ja kouluttaja

”Kaikki mitä tapahtuu, on parasta mitä minulle voi tapahtua – aina vain ei heti tiedä, mitä hyvää siitä seuraa”

Monien vaikeidenkin elämäntilanteiden ja kokemuksien suotuisan vaikutuksen ansiosta Annukka pääsi kosketuksiin unelmiensa kanssa ja löysi samalla tarkoituksen elämälleen. Hänellä on kutsumus auttaa ihmisiä olemaan onnellisia ja nauttimaan elämästä. Tämä kutsumus on se voima, joka sai aikaan Onnellisuusopiston perustamisen vuonna 2010.

Onnellisuusblogissa Annukka jakaa onnellisuutta edistäviä vinkkejä, ajatustapoja ja toimintamalleja.

Toimissaan hän korostaa yhteistyön merkitystä – ”Yhdessä olemme päässeet yksin mahdottomillekin vaikuttaneisiin määränpäihin.”

Annukka ohjaajana

”Ja kiitos koko sydämestä eilisestä! Meillä oli aivan ihana päivä, tänään kun tuli töihin, niin tuntui että olisi ollut kauemminkin pois. Ja sinua on täällä kehuttu, samoin koko paikkaa ja päivää. Virkistyspäivän vetäjänä olet kyllä huippu. Uskon että kaikilla jäi ajateltavaa pidemmäksikin aikaa.”

– Paula Kattelus, Oikeusministeriö

”Tarvitsimme ohjelmaa tiimipäivän piristykseen, yhteishengen parantamiseen ja helpotusvinkkejä rankkaan työhömme. Onnellisuusopiston Annukka räätälöi tarpeistamme lähtevän session ja hintakin oli hyvä tiukkojen budjettien painaessa niskaan. Tarjous tuli nopeasti ja toteutuksesta oli helppo sopia. Saimme mukavan rentoutussession, missä työstressi ja turhat ajatukset katosivat. Lisäksi saimme hyvän mielen yhdessä nauramalla. Erityisen tyytyväisiä olimme session lämminhenkisyyteen, sopivaan kestoon, ihanaan kouluttajaan ja sisältöön. Suosittelen vastaavaa kaikille, mutta varmastikin tekisi erityisen hyvää kaikille it-nörteille ja insinööreille…”

– Nina Palmroos, MTV3

”Moikka Annukka! Kiitos paljon vielä onnellisuus ja naurujoogaoppitunnista. Oli todella hauskaa ja rentouttavaa toimintaa, ja myös kivaa hulluttelua. Sulla on reipas ote. Tykästyin heti. Harmi ku aika loppui kesken, olis voinu jatkaa paljon pidempään.”

– Joona Jalkanen, Toimitusjohtaja, J. Jalkanen Oy, Annukan TV-naurujoogasta Neljän tähden illallisessa

”Yrityksessämme oli piiiiiitkä, lähes parivuotinen kehitysprojekti, loppusuoralla. Projektia oli väännetty hampaat irvessä ja mittakaavan suuruudesta sekä täysin uudenlaisista haasteista johtuen välillä itku kurkussa. Loppusuorapalaverimme kevennysrupeamaksi tilasimme Annukalta naurujoogasession. Jälkikäteispalaute siitä on ollut hyvä! Isännöitsijää on tosin pitänyt lepytellä aiheutetusta metelistä, mutta muut naapurifirmat ovat olleet kateellisia kun meillä oli niin hauskaa. Oma porukkamme koki ihan naurettavan hyväksi palaveritauoksi käyntisi.”

– Hannu Solanne, Toimitusjohtaja, Uranus Oy

”Odotin kiinnostuneena mutta passiivisena iltaa, kokemus oli todella positiivinen ja Annukka on mitä innostavin ohjaaja.”

– Christina Pulkkinen, Asiakkaan tarpeisiin räätälöity Naurun ja ilon ilta

”Annukka huomio ryhmämme hyvin ja sai ryhmän mukaan, vaikka ryhmämme oli vaativa ja ihmisillä oli erilaisia osallistumisrajoituksia. Parkinson-ryhmä on vaikea saada innostumaan, mutta osasit itse rennosti mennä ja olla esikuvana saaden ryhmän pian mukaasi. Suosittelen kaikille vauvasta vaariin, kunhan ei pelkää nauramisemme ”kovaa” ääntä”

– Helvi Leino, Parkinson-yhdistys

”Kiitoksia hyvästä ja iloisesta sessiosta. Tuollaisen jutun onnistumisen kannalta tärkeintä on, että pystyy heittäytymään siihen sisään ja me pystyimme mielestäni hyvin. Se myyntiprosessin läpi käyminen oli ehkä parasta, koska siinä pystyi kuvittelemaan oikeita tilanteita ja päästämään tältä osin höyryjä pihalle. Kaikki meidän porukasta oli tyytyväisiä tapahtumaan!”

– Juri Ruhola, Sales Team Manager, ALD AUTOMOTIVE

”Rentouttava kokemus, voin suositella muillekin. Raukea olo, säryt ja huolet jäi pois”

– Riikka Aaltonen, yksityisnaurujooga

”Oli todella mahtavaa nähdä niin monet iloiset kasvot Virikepäivän päätteeksi! Ja siitä kaikista suurin kiitos kuuluu teille ohjaajille! Aivan huippua, että olitte mukana tekemässä Virikepäivästä niin virkistävän, rentouttavan ja iloisen tapahtuman. :) Kiitos vielä kerran ja mukavaa kesää!”

– Kristiina Tolonen, Haaga-Helia

KYSY LISÄÄ
Jarmo Luttinen
Jarmo LuttinenViihdetaikuuden Suomen mestari

Taikuri Luttisena, sekä TV:n pikkukakkosesta myös Luikuri Tattisena tutuksi tullut viihdetiteilijamme on esittänyt taikuutta ja komiikkaa jo 30 vuoden ajan.

Luttisen luontainen charmi, pitkän uran tuoma kokemus ja uskomaton muuntautumiskyky ovat pitäneet hänet Suomen halutuimpien esiintyjien joukossa vuodesta toiseen.

TV:n ohella Luttinen on hauskuuttanut ja hämmästyttänyt lapsia ja muita lapsenmielisiä katsojia tuhansissa tilaisuuksissa ympäri maata.

Hän hallitsee yritysten ja yhteisöjen erilaiset tapahtumat; asiakastilaisuudet, pikkujoulut, koulutuspäivät, syntymäpäivät jne.

 • Vuoden Taikuri 2005
 • Viihdetaiteen Mestari 2003
 • Ravintolataikuuden SM
 • Viihdetaikuuden SM
 • Viihdeohjelmien SM

Jarmo Luttinen esiintyjänä

”Tervehdys Jarmo,
Meillä oli ihan mielettömän hauskaa, hytkyimme vielä aamullakin. Minä puheenjohtajana en voi kuin ihailla tapaasi pitää tuota porukkaa hyppysissä. Tämä jäi elämään ja tällä taas jaksetaan!”

– Soile Oleander, Puheenjohtaja, Lastentarhanopettajaliitto

”Hei taikuri! Hurmasit meidät kaikki ja teit juhlistamme ikimuistoisen. Kiitos!”

– Jennan ja Minkan äiti

”Lämmin kiitos vierailustasi Leppäniemessä! Tämä loppuviikko on mennyt ihastellessa, ihmetellessä ja hihitellessä, kun yhdessä ja erikseen on kevätjuhlamme yllätystä muisteltu. Ihan paras juhla ikinä, on kantautunut monesta suusta, eikä suotta ????

Kesäiset huikkaukset koko Leppäniemen väen puolesta”

– Anne-Miia Kiukas, rehtori, luokanopettaja

”Tunnelma Steinerkoulun syyskarnevaaleissa oli ihana, ja iso kiitos siitä kuuluu Sinulle. Esityksesi riemastuttivat sekä isot että pienet katsojat päästä varpaisiin asti. Kuulin kävijöiltä pelkkää hyvää ja täytyy sanoa, että itsekin olin tosi innoissani – nyt kun kerrankin pääsin katsomaan esitystäsi. Ihaninta on se, että aikuisetkin saavat jutuistasi ja tilannekomiikastasi todella hyvän mielen. Me blondithan ymmärrämme vain ne lapsille tarkoitetut jutut…”

– Taskisen Kaija

”Taikuri Luttinen on yksi niistä harvoista suomalaisista viihdyttäjistä, jonka monipuolinen ohjelma viihdyttää KAIKKIA, vauvasta vaariin. Olen aina luottanut Jarmon ammattitaitoon aina keikan suunnittelusta sen toteutukseen – enkä ole koskaan pettynyt. Suosittelen!”

Riku Jaro, Tapahtumatuottaja, Ohjelma-akseli Oy

KYSY LISÄÄ
Matti Nokela
Matti NokelaKouluttaja, kirjailija

Matti Nokela on arvostettu johdon ja henkilöstön työnohjaaja yli 25 vuoden kokemuksella. Matti omaa laajan kokemuksen valmentamisesta ja tukemisesta niin yritysmaailman kuin itse elämänkin haasteissa. Myös lasten ja nuorten kanssa työskentelystä Matilla on vankka kokemus.

Matti toimii kouluttajana, johdon ja henkilöstön työnohjaajana sekä työnohjaajien kouluttajana. Hänet on nimitetty myös Suomen työnohjaajien kunniajäseneksi.

Työssään Matti on erikoistunut sparraavaan otteeseen ja perustehtäväkeskeisyyteen.

Työpaikkojen haasteet, mm. riidat, vuorovaikutustilanteet, kiusaaminen ja palautteenanto sekä riippuvuus- ja mielenterveysongelmat Matti ohjaa ratkaisukeskeisesti vuosien kokemuksella.

Matin arjen arvoja ovat

 • Myönteinen ajattelu – ”ei vatkata vanhaa, vaan vispataan uutta”
 • Huumori – ollaan iloisia, se ei maksa mitään (ollibul.fi)
 • Oikeudenmukaisuus – kunnia sille, jolle se kuuluu
 • Rehellisyys – lähtee itsestä
 • Kiitollisuus – kiitollinen mieli vie eteenpäin
 • Terve nöyryys – nöyryys on oppimiskykyä ja totuudelle avointa mieltä (12 askeleen ohjelma)
 • Elämän arvostaminen – jokainen on laulun arvoinen (Veikko Lavi)

Työkokemus

Aavekonsultit Oy / Pääkaupunkiseudun työnohjauskeskus, Helsinki: toimitusjohtaja, kouluttaja ja johdon ja henkilöstön työnohjaaja 2006 –>

Myllyhoitoyhdistys ry, Orimattila: koulutuspäällikkö, kouluttaja, työnohjaaja 1990 – 2006

Tuusulan kunta: Kellokosken sairaalakoulun rehtori 1989 – 1990

Järvenpään kaupunki: Urheilukadun koulun rehtori 1987 – 1989

Järvenpään kaupunki: erityisluokan opettaja 1987 – 1987

Hesperian sairaalan nuorisopsykiatrinen yksikkö: erityisopettaja 1980 – 1986

Helsingin kaupunki: peruskoulun luokanopettaja 1977 – 1979

Sivutoimet

Suomen eduskunta: päätoiminen ryhmäsihteeri 1999 – 2000

Suomen eduskunta: sivutoiminen ryhmäsihteeri 1997 – 1999, 2000 – 2001

Helsingin yliopisto, Opettajakoulutuslaitos: tuntiopettaja 1984 – 1999

Luottamustoimet

Johdon työnohjaajat ja mentorit ry: puheenjohtaja 2006 –>

Vastuunkantajat: hallituksen jäsen 2006 –>

Helsingin seudun Mielenterveysseura: hallituksen jäsen 2006 –>

Sipoon Mielenterveysseura: puheenjohtaja 2002 – 2006

Suomen työnohjaajat ry: kunniajäsen 2003

Porvoon kihlakunta: käräjäoikeuden lautamies 1992 – 2000

Suomen työnohjaajat ry: puheenjohtaja 1988 – 1998

Sipoon elokuvakerho: puheenjohtaja 1988 – 1998

Sipoon kunta: koululautakunnan jäsen 1988 – 1992

KYSY LISÄÄ
Elina Aalto
Elina AaltoNäyttelijä, kouluttaja

Elina Aalto on helsinkiläinen näyttelijä, improvisaatiokouluttaja ja esiintymistaitovalmentaja.

Elina on valmistunut Teatterikorkeakoulusta 2009 ja on näyttelijäntöidensä ohella levittänyt improvisaation ja esiintymisen ilosanomaa eri työyhteisöissä ja oppilaitoksissa jo kymmenen vuoden ajan.

Kuunteleminen, reagoiminen, sanallinen ja sanaton kommunikaatio sekä mokaamisen taito: nämä ovat improvisaation tärkeimpiä ohjenuoria sekä myös Elinan koulutusten kulmakiviä. Koulutuksissa mm. heittäydytään, rikotaan rajoja, tullaan tietoisiksi omasta kehonkielestä ja herkistytään intensiivisemmälle vuorovaikutukselle.

Elina uskoo vahvasti ryhmän tuomaan positiiviseen energiaan ja voimaan. Siksi koulutuksissa tehdäänkin paljon harjoitteita ryhmässä ja pareittain ja pidetään ryhmän sisäinen keskustelu aktiivisena. Elinan koulutukset ovat toiminnallisia ja vauhdikkaita ja uusien asioiden oivaltaminen tapahtuu tekemisen kautta.

Paras palaute Elinalle on iloinen naurunremakka!

Koulutus

Teatteritaiteen Maisteri, Teatterikorkeakoulu 2004-2009

Muu koulutus

Äänenkäyttö:

– Estill Advanced 2, Metsäkansa, 2013, op. Dorte Hyldstrup

– Estill Advanced 1, Helsinki, 2013 op. Dorte Hyldstrup & Helga Westmark

– Complete Estill Course (Level 1 & 2), Berliini, 2012 op. Dorte Hyldstrup

– Complete Estill Course (Level 1 & 2), HKT, 2010 op. Ann-Marie Speed (Royal Academy of Music, London)

– 2 x Estill Voice Model Introduction (TeaK & HKT), 2009 op. Ann-Marie Speed (Royal Academy of Music, London)

– Educated Voice/ Estill Model (HKT), 2009 op. Mary Hammond/ Ann-Marie Speed/ Maureen Scott (Royal Academy of Music, London)

– Estill Model -laulutunteja 2009-> op. mm. Maureen Scott, Ann-Marie Speed, Chris Price

Opetustyö sisältää muun muassa:

– Näyttelijäntyö ja tekstin tulkinta, tuntiopettaja, Sibelius-Akatemia, 2012

– Äänenkäytön perusteet teatteri-ilmaisun ohjaajille, tuntiopettaja, Turun Taideakatemia, 2009-2011

– Äänenkäytön perusteet nukketeatteriopiskelijoille, tuntiopettaja, Turun Taideakatemia, 2010

– Liike & Ääni –kurssi teatterin harrastajille, HARKE2 -hanke, Turku, 2010

– Musiikkiteatterikurssi, ohjaaja, Oulunkylän Seurakunnan Siirtolayhdistys, 2009

– Performance Training, kouluttaja, Aalto-Yliopisto, 2005 ->

– Esiintymiskoulutus, kouluttaja, Jyväskylän Yliopisto, 2005

KYSY LISÄÄ
Mikko Kirjavainen
Mikko KirjavainenTaiteilija, taidevalmentaja

Mikko Kirjavainen on taiteen maisteri ja luovuuden ammattilainen, jolla on kutsumus jakaa luovuudesta kumpuavaa onnellisuutta ja tietoa.

Mikko on valmistunut taiteen maisteriksi Kuvataideakatemiassa 1995. Yrityksen tarpeiden ymmärtämistä hän on syventänyt yrittäjän ammattitutkinnolla Aalto yliopistossa 2010.

Mikko toteuttaa toiminnallisia taidevalmennuksia yrityksille.

Lisäksi Mikko on opettanut useissa pääkaupunkiseudun taideoppilaitoksissa vuodesta 2006, kuten Helsingin Taitelijaseuran koulu, Vantaan aikuisopisto, Helsingin Kuvataidekoulu, Helsingin työväenopisto, Vantaan Kuvataidekoulu ja Espoon työväenopisto.

Taiteilijana Mikko on järjestänyt noin 15 yksitysnäyttelyä ja ollut mukana useissa kansainvälisissä ryhmänäyttelyissä, esimerkiksi graafikko akateemikko Outi Heiskasen taiteilijaryhmän jäsenenä.

Palautetta Mikon pitämistä taidevalmennuksista

”Sopi äärettömän hyvin koulutuspäivien ohjelmaan!”

– Jarmo Haapala, Senior Coach, Jollas Instituutti

”Innolla tulevia yhteisiä juttuja odottaen”

– Kaisu Eronen, Erityisasiantuntija, pedagogiset taidot, Jollas Instituutti

”Todella hyvä kurssi!”

– Maalaa isosti -kurssin osallistuja

”Sain itsetuntemusta, kirjoittamisen iloa, värien loistoa. Paljon uusia ajatuksia.. se raami juttu oli loistava. Sisäistä rauhaa.. tulisin koska vaan uudestaan!”

– Opi innovoimaan! – kurssin osallistuja

”Sain mitä hain”

– Opi innovoimaan! -kurssin osallistuja

”Ohjaajan luonne sopii todella hyvin valmentamiseen”

– Opi innovoimaan! -kurssin osallistuja

KYSY LISÄÄ
Anne Majuri
Anne MajuriKouluttaja

Anne Majuri on helsinkiläinen kasvatustieteilijä (KM) sekä liikunta- ja hyvinvointialan ammattilainen, jonka toiminnan perustana on asiakaslähtöisyys.

Aikuiskoulutussektorilta hankittu pitkä työkokemus ja opettajakoulutus antavat vankan pohjan kokonaisvaltaiseen ymmärrykseen asiakkaan tilanteesta.

Annen erikoistumisosaamisalueita ovat erityispedagogiikka, englanti ja aikuiskasvatus. Annen toiminnassa näkyy kokonaisvaltainen hyvinvointi sisältäen fyysisen kunnon, henkisen jaksamisen, oikeanlaisen ravinnon ja levon.

Lisäksi Anne on erikoistunut erilaisiin lajeihin kuten Asahi Health -ohjaukseen. Hän on lisensoitunut Personal Trainingiin sekä ravinto- ja kuntosalivalmennukseen. Tuote-ja palvelukehittäjän erikoisammattitutkinto täydentää koulutusta ja antaa työvälineitä oman työn ja itsensä kehittämiseen.

Annen päivittäiseen työsarkaan kuuluvat työhyvinvointipäivät ja -koulutukset sekä aikuisliikunta, valmennukset ja luennot.

Työssään Anne saa paljon kiitosta huumorintajuisesta, avoimesta ja kannustavasta luonteestaan. Hän liikuttaa mielellään ja kehollaan!

Coaching also available in English.

KYSY LISÄÄ
Jukka Harju
Jukka HarjuLiikunta-asiantuntija

Jukka Harju on kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin valmentaja ja asiantuntija sekä kirjailija- ja asiantuntija-artikkeleiden kirjoittaja. Hän on valmentanut lähes kymmenen vuoden ajan yksilöitä, yrityksiä sekä ryhmiä.

Jukalle tärkeät näkökulmat koulutuksessa ovat

Evoluutio menee jatkuvasti eteenpäin. Aktiivinen muutos ja yksilön asema kokonaisuudessa

Yksilön vaikutusmahdollisuudet omaan sisäiseen maailmaansa, ja sitä kautta ympäristöönsä

Ympäristön ja ihmisten erilaisuuden ymmärtämisen ja hyväksymisen tuoma rauha voimavarana – miten toimia tiimeissä luoden yhdessä toimivaa ympäristöä.

Työssään Jukka hyödyntää mm. seuraavia koulutuksiaan:

 • Life coach, Life skills coaching academy
 • Personal trainer, FAF
 • Teologian yo, Helsingin yliopisto

Jukka kouluttaa ammattitaidolla 1 – 7 tunnin workshoppeja, luentoja sekä räätälöityjä koulutuksia yhteisöille, yrityksille ja erilaisille ryhmille.

Aihe-esimerkkejä:

 • Suorittamisesta aikaansaamiseen
 • Sinä olet paljon enemmän kuin mitä ajattelet
 • Uusi taso – luovuus ja flow; ilo, innostus, kiitollisuus ja rakkaus
 • Energiaa elämään – luonnollinen ravitsemus ja liikkuminen
 • Kasvu vapauteen
KYSY LISÄÄ
Eevi Minkkinen
Eevi MinkkinenValmentaja

Eevi on koulutukseltaan Personal Trainer, ravintovalmentaja, NLP Trainer ja lähihoitaja. Hänellä on kokemusta ihmisten parissa työskentelystä lähes 10 vuoden ajalta.

Unelmien ylle puetaan työhaalarit, ja nautitaan matkasta! Lähellä Eevin sydäntä on sekä yksilöiden että ryhmien kokonaisvaltainen ohjaaminen liikunnan, ravinnon, elämäntapojen ja valintojen suhteen pyrkien samalla löytämään helppoja ja käytännöllisiä, mutta ennen kaikkea toimivia tapoja.

Personal training sekä yksilöllinen ja laadukas ravintovalmennus ovat Eevin osaamisalaa. Nyky-yhteiskunnan informaatiotulvassa unohdamme helposti sen, mikä sopii juuri meille itsellemme ja meidän kehollemme. Terveyteen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin panostaminen voi olla myös helppoa ja hauskaa!

Eevi on luonteeltaan eloisa, sosiaalinen, empaattinen, avoin, pilke silmäkulmassa matkaava valmentaja. Eevin kanssa yhteistyö sujuu luonnollisesti, aidosti ja helposti. Kokonaisvaltainen elämäntapavalmennus huomioi kehon ja mielen lisäksi tunteet ja arvot. Jokainen haluaa varmasti kokea elämänsä merkitykselliseksi ja nauttia siitä. Meillä saattaa olla erilaisia tapoja ja uskomuksia, jotka eivät palvele tätä hetkeä tai tulevaisuuttamme parhaimmalla tavalla. Onneksi on kuitenkin mahdollista oppia uusia, paremmin palvelevia tapoja – ja vieläpä helposti.

Kun työvälineenä on ilo ja aitous, on kaikki mahdollista!

  KYSY LISÄÄ

  Tee tarjouspyyntö


   Annukka Blom
   Annukka BlomNaurujoogaohjaaja ja kouluttaja
   Ota vapaasti yhteyttä kaikissa onnellisuuden lisäämiseen liittyvissä asioissa!