Onnellisuusopiston Korkeavuorenkadun tiloissa alkoi hissinrakennusprojekti, jonka alta muutimme pois uusiin tiloihin.

Uudet tilat löytyivätkin Pasilasta, loistavien kulkuyhteyksien päästä aivan juna-aseman kupeesta. Pasilan asemalta kävelee Onnellisuusopistolle muutamassa minuutissa, matka on vain 300 metriä.

Olemme remontoineet tiloja, ja muutto oli maalis-huhtikuun vaihteessa. Askaretta ja touhua onkin kiitettävästi riittänyt!

Matkan varrella sain tehdä myös uusia aluevaltauksia; opettelin asentamaan laminaattia, pääsin sukeltamaan maalamisen saloihin sekä uppoutumaan valokuvatapetin liimaamisnikseihin.

Vaikka remontoiminen oli näin ensi kertalaiselle aika rankkaa, oli se myös virkistävää, kun pääsi tekemään jotain aivan uutta. Ehkä juuri uusien asioiden tekemine onkin se, mikä pitää lapset niin innokkaina, kun niin moni asia tapahtuu ensimmäistä kertaa. Kun tekee uusia asioita, oppii ja oivaltaa, ja saa myös onnistumisen kokemuksia, jotka tekevät hyvää itseensä luottamiselle.

Ja toisaalta taas epäonnistuu. Usein epäonnistumistilanteissa meillä on opittuja tapoja – meitä eteenpäin vieviä tai meitä taaksepäin vetäviä. Joku saattaa esimerkiksi ruveta epäonnistuessaan latistamaan itseään, upota avuttomuuden syövereihin ja toistaa mielessämme uskomuksia kuten ”ei tästä tule mitään, olisi pitänyt arvata, ei minusta ole tähän..” Jollekin epäonnistuminen on vain vaihe matkalla onnistumiseen. Siitä otetaan irti voimaa ja uutta tarmoa. ”Nyt kun opin tuonkin, niin ensi kerralla onnistun varmasti”

Minulle remontti oli hyvää maaperää tarkastella omia reaktioita, sillä väkisinkin uutta tekiessä sattui kömmähdyksiä ja virheitä. Monta asiaa olisn voinut tehdä niin paljon helpommin ;)

Usein jo se, että on tietoinen omista reaktioistaan epäonnistumisia kohdatessa, auttaa siihen että kykenee muuttamaan sunnta ja valitsemaan, että miten asiaan oikeasti kannattaa suhtautua.

”Elämässä ei ole tärkeintä se, minkälaista se on. Vaan se, miten sen ottaa”

Onnellisia kevätpäiviä!

Annukka

Tavoitteena on saada uudesta tilasta rentouttava ja virkistävä keidas, jossa työntekijät ja asiakkaat viihtyvät.