Hei, nimeni on Marianne ja olen työharjoittelussa Onnellisuusopistossa.

Onnellisuusopistossa on rento ja mukava ilmapiiri työskennellä. Uusien asioiden oppiminen ja niiden taitaminen tuovat tulevaisuuteen uusia mahdollisuuksia, niin töissä kuin vaapaa-ajallakin. Minussa onnellisuus kasvaa kun ympärilläni on hyvä työilmapiiri, opin uusia asioita ja saan onnistumisen kokemuksia. Kävin Onnellisuusopiston Naurujoogassa, joka oli mahtava kokemus, nauroin niin että vatsaan sattui eikä naurusta meinannut tulla loppua ollenkaan. Naurujoogan jälkeen oli rento, hyvä ja tasapainoinen olo. Enkä sitä ennen tiennyt että nauraminen on myös todella fyysistä, hiki siinä tuli. Oli myös vaikuttavaa huomata kuinka se lisäsi yhtenäisyyttä ihmisten välillä.

Nykymaailmassa tuntuu unohtuvan, että onnellisuus tulee pääsääntöisesti sisältäpäin. Terveelliset elämäntavat, urheilu ja itselleen mieleiset harrastukset lisäävät tasapainoa kehossa ja mielessä – ja tasapainolla on huomattava vaikutus onnellisuuteen. Nykypäivänä kiire, stressi ja erilaiset huolenaiheet ovat usein arkipäivää. On tärkeää rentoutua säännöllisesti, olla hetki vaan tässä ja nyt.

On mahtavaa katsella kaunista luontoa ja hengittää raikasta ilmaa nauttien vaan siitä hetkestä tai kulkea polkuja metsässä ja kuunnella metsän ääniä vaan siinä hetkessä.

Välillä saattaa tuntua, että ajatuksia on liikaa ja kielteiset tunteet valtaavat mielen. Mikään ei onnistu ja asiat tuntuvat menevän pieleen. Tulevaisuus huolestuttaa,  ja kiitollisuus hyvistä asioista unohtuu. On helpompaa pyrkiä hyväksymään kielteinen tunne kun pyrkiä siitä pois, tuntea tunne sellaisenaan ja yrittää muistaa silloinkin, että jokainen hetki on rikkaus ja tämäkin tunne menee ohi. On tärkeää muistaa, että on vain tämä hetki. Eilinen on mennyttä ja huomisesta ei voi tietää.